טיול קל מתחיל בפק"ל

מנשא לתינוק – שאלות נפוצות

-

מנשא טוב הוא כזה שיאפשר לכם לנוע בקלות, לנווט במקומות צפופים ולטפל במשימות היומיום – וכל זה בזמן שהילד לידכם, מתבונן ומטייל.

נכון שאפשר להסיע את התינוק בעגלה או במושב הבטיחות,

ועדיין, הורים רבים נהנים מהפשטות והתחושה של הקרבה המסופקת ע"י מנשא התינוק – ומכאן חשיבותו.

לפניכם שאלות נפוצות שהורים שואלים כאשר מגיעים לקנות מנשא:

  • בן כמה הילד שלי צריך להיות בכדי שאוכל להשתמש במנשא גב לתינוק? 

רוב מנשאי התינוק הקדמיים שמישים מלידה ועד גיל של לפחות 6 חודשים. למרות שניתן להמשיך להשתמש במנשא הקדמי מעבר לגיל 6 חודשים (עד למקסימום המומלץ ע"י היצרן), זה בדרך כלל מתרחש בסביבות הגיל הזה שרוב התינוקות מוכנים לשלב המנשא האחורי.

התנאי העיקרי לביצוע המעבר – כאשר התינוק יכול לתמוך בראשו.

  • באיזה גיל עלי להפסיק את השימוש במנשא לילד?

אמנם יש שינויים בין מותג למותג, אך רוב מנשאי הגב יישאו ילד עד 20 ק"ג (בערך גיל 3-4, אינדיווידואלי לכל ילד).

סביר להניח שתגלה שכשהילד הגיע לקצה טווח גילאים זה, הוא ירצה שיהיה לו פרקי זמן של רכיבה על המנשא, ופרקי זמן של הליכה וחקירה – כך שמאוד תשמח ברגע שיתחיל להיות כבד לנשיאה.

  • האם יהיה לי כבד?

לפעמים אנשים המודאגים לגבי משקל המנשא, עשויים להרגיש שככל שהמנשא יהיה קל יותר, כך תהיה הנשיאה עצמה קלה יותר.

עם זאת, מצאנו כי הדרך הטובה ביותר לקבל תחושה של נשיאה קלה – היא שימוש במנשא המתכוונן בהתאם לגוף, ובשביל להיות כזה הוא צריך להיות בעל מערכת רתמה טובה ואם אתם מתכננים טיולים באורך סביר, מערכת רתמה טובה היא התכונה החשובה ביותר.

המשקל הרב ביותר בנשיאה יהיה של הילד וברגע שיתחיל לגדול עוד יותר, אתה לא תבחין באקסטרה משקל של מנשא אחד על פני מנשא אחר.

למעשה, אם תלך על בחירה במנשא קל מאוד, ברגע שהתינוק יעלה במשקל – הוא עשוי להרגיש כבד יותר מאשר בעת שימוש במנשא כבד יותר – אך בעל מערכת רתמה מעולה. 

אם אתה רגיל לשאת תרמילי גדולים למשל, ייתכן שתתרגל לזה טוב יותר. במידה ולא – ייקח קצת זמן להתרגל לתחושת הנשיאה – התחל מסדרת טיולים קצרים בהדרגה עד טיולים ארוכים יותר.

מעבר לכך מצאנו שהכי טוב להתחיל שימוש של הורה במנשא הגב ברגע שהילד מסוגל לרכוב בבטחה באחד כזה (ברגע שיש להם שליטת ראש טובה, סביבות 6 חודשים). – בדרך זו, כאשר אתה מתחיל את השימוש במנשא, הם קלים במשקל – ואתה מתרגל לעליה ההדרגתית במשקל הנשיאה ככל שהם גדלים (זה יכול להיות קצת שוק לשאת לפתע משקל של ילד בן שנתיים כאשר אתה לא רגיל לכך).

  • מהו המנשא הטוב ביותר?

שאלת השאלות, שנשאלת כמעט כל יום!

התשובה הפשוטה, וזו שאתה לא רוצה לשמוע, היא: תלוי! משום שנשאלה השאלה פעמים רבות, נציג את הפרמטרים העיקריים החשובים לאלו המחפשים מנשא –

גודל הוא שיקול עבור חלק, ואילו משקל עבור אחרים. יש כאלו שיעדיפו תיקים נשלפים ושטח אחסון מקסימלי, ואילו אחרים יעדיפו כמה שיותר מינימלי. עבור חלק העלות היא גורם משפיע בבחירה, ואילו אחרים יראו זאת כהשקעה כיוון שישתמשו בו פעמיים ביום למשך 3 השנים הבאות.

ישנם כל כך הרבה שיקולים ש"איזהו הטוב ביותר" היא שאלה שבלתי אפשרי לתת עליה תשובה חד משמעית.

ההערכה היא כי אנו שואפים לרכוש את הטוב מבינהם, וזאת משום שהמותגים המייצרים אותם השקיעו מחקר רב ופיתוח תוך מיקוד עיקרי בטווחי ההתכווננות של המנשאים לשם התאמה מירבית לגוף.

מה גם שהמותגים מפיקים לקחים משימוש הצרכנים – ואם דברים לא הולכים כשורה הם משנים ומשפרים מוצר שלמעשה הבסיס שלו הוא כבר טוב.

  • האם מנשא זול יותר לא יכול לעשות את העבודה באותו אופן?

נשתמש באמירה הישנה "אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו" – כיוון שהיא אכן מחזיקה באמת מסוימת. אנו מספקים אך ורק דגמים שהצוות שלנו ניסה, והיה שמח להשתמש בהם בעצמו.

במודלים זולים יותר, המחיר הנמוך יותר בדרך כלל בא על חשבון מערכת הרתמה – מה שאומר שהמנשא עשוי להיות לא נוח לשימוש, ולכן (מנקודת המבט שלנו) אין ערך טוב לכסף שמוציאים עליו. פניות מלקוחות המעוניינים לשדרג את המנשא שלהם כמעט תמיד מנמקים זאת מטעמי נוחות מערכת הרתמה.

מעבר לכך, חלק מספקי המנשאים שלנו מייצרים גם מנשאים ב'רמת הכניסה' המעוצבים במיוחד לטיולים קצרים. אלו עוצבו בכדי להיות מינימליסטיים ומתומחרים טוב יחסית – אך עדיין מציעים רמת נוחות טובה עבור משתמשי המנשא לתקופות וטיולים קצרים יותר.

חפשו מוצר