סיר הפויקה פופולארי ברחבי העולם ומקורו – בדרום אפריקה. הסיר יצוק ברזל ומגיע בגדלים שונים. הבישול נעשה על אש בסביבה פתוחה. יש האומרים שחווית הקמפינג לעולם לא תהיה שלמה ללא בישול ארוחת הענק שמאכילה את כל משתתפי המחנה – פויקה. כולם מחכים לסיר הפויקה ענקי מלא בכל טוב.
לפויקה אמנם סיר אחד שמתאים לו, אך מתכונים? יש לו הרבה. שלא נדבר על אלתורים שונים ומשונים – הכל תופס בסיר הפויקה, כך שזה תלוי נטו בשילוב של המרכיבים האהובים ביותר על חברי הקמפינג.
- צרו שקע קטן בשטח ומלאו אותו בשתי חבילות גחלים והדליקו את העסק – תנו ללהבות לגווע לאיטן עד מצב בו הגחלים לוחשות ובהירות – (זה לא יקרה מידית, אך קחו בחשבון שכל התהליך עד הביס הראשון, לוקח בערך במקסימום 3 וחצי שעות – תלוי סיר ותבשיל).
- יצבו על האש את הסיר ולאחר שהוא מעט מתחמם – חממו שמן לקראת טיגון. בדגש על סיר פויקה המיועד לכך – יעילותו טמונה בתכונתו, הברזל היצוק מביא לפיזור אנרגיית חום שווה לכל חלקיו, תהליך שמבטיח תבשיל שטח מצליח.
- כשהשמן מעט מתחמם, הניחו את העוף בתוכו וצלו אותו במשך כמה דקות עד שיזהיב. ברגע שזה קורה נתחיל להכניס את שאר הירקות – כמובן שמרכיבים הדורשים טיגון קודם יש להכניס ראשונים (כגון: שום, בצל, פלפלים אדומים).

- הערה חשובה: לגבי אילו ירקות נכנסים לפויקה ואילו לא, זוהי שאלה של טעם ובחירה. בגדול אפשר לשאול את כולם מה הירק שאין מצב שהם יכולים לאכול ואת אותם ירקות מן הסתם להוציא מהמתכון – זוהי שאלה יותר קריטית מאשר אילו ירקות הם כן אוהבים לאכול, למרות שגם את זה אפשר לשאול – אבל כאן אתם מסתכנים בגלישה לרשימת מכולת.
- נמלא 3/4 מהסיר בנוזלים (גם כאן זה עניין של טעם, כשהבחירה הניטרלית ביותר מבחינת טעמים היא הוספת מים רותחים).
- ערבו מעט וכסו את הסיר במכסה המיועד לו – סגירה נכונה מאפשרת לתבשיל לשמור על עסיסיותו וממקסמת פיזור אנרגיית חום מאוזנת. מעת לעת ערבבו מעט (מעט, זכור כי זה לא פירה) והוסיפו נוזלים במידת הצורך.
- שאפו להשאיר את הסיר סגור לכל אורך הבישול
- בטווח שבין שעה ל3 שעות – בשלו על אש קטנה.
- כאשר הרכיב שמתקשה ביותר להתבשל, מוכן – זו עשויה להיות אינדיקציה למוכנות הקדרה – לא ניתן לומר בוודאות מוחלטת כי עברנו את מבחן המוכנות, כיוון שזה תלוי מתכון כמובן. השתמשו בחושים וקבלו את החלטת סיום הבישול ע"י טעימה ומידת כמות הנוזלים הרצויה (יש תבשילים שהם רטובים/יבשים יותר מאחרים).
- כאשר התבשיל מוכן, הרם את הסיר בזהירות באמצעות ידיות הסיר (במידה ואין, השתמשו בקרש או דבר דומה, זכור שאין מצב לגעת בסיר כיוון שהוא לוהט).