בין אם אתם יוצאים לטיול ארוך ברחבי הארץ, או מרחיקים לדרום אמריקה, טסים לאוסטרליה הרחוקה, או מטפסים על הרים – סביר שהמוצ'ילה שלכם תשמש אתכם לא מעט בזמן המסע הזה ולכל אורכו, וככזו עליה לספק לכם את הנוחות המרבית.
מוצי'לה, כינוי ל"תרמיל" שאותו אנו מכירים, כבשה את העולם וכיום נודעת כתיק טיולים מומלץ שניתן לרכוש במידות ובגדלים שונים ומיועד למסעות, לקמפינג, לצבא ועוד. ישנן מוצ'ילות לטיולי יום קצרים, אולם לרוב כשמזכירים אותן מתכוונים לאלו המיועדות לטיולים הארוכים יותר, בני מספר חודשים.
למה בכלל, ואיך?
אז נכון, כיום ישנן מזוודות איכותיות מאוד (כבודן במקומן מונח) ואפשר גם למצוא כאלו שנמצאות בטווח מחירים נוח, אך הן פחות מתאימות לטיולי מחנאות ולמסעות ארוכים ליעדים רחוקים. היתרון העצום במוצ'ילה הוא הנוחות הרבה שהיא מציעה, העובדה שניתן לשאת אותה על הגב ולהכיל בתוכה ציוד רב, הופכת את ההתניידות איתה לפשוטה הרבה יותר. גם אם אתם לא מתכננים לשאת אותה על הגב בטרקים המאתגרים, חשוב שתארזו אותה נכון בהתאם למספר כללים.
לא משנה לאיזה יעד אתם נוסעים, המוצ'ילה, כפי שאתם מנחשים, תהיה כמעין "הבית" שלכם לאורך המסע. שם תאחסנו את כל הציוד שלכם, שבחלקו ודאי יקר ערך. ציוד זה אמור לשרת אתכם לאורך כל הטיול וחשוב שהוא יהיה נגיש לכם.
תוכלו למצוא כיום בשוק מגוון עצום של מוצ'ילות במחירים מגוונים. ישנן מוצ'ילות של חברות מוכרות מאוד וגם כאלו המיוצרות על ידי חברות ישראליות, קטנות יחסית. חשוב שתבחנו את הפתרונות המוצעים לכם ותעזרו במומחים בתחום. בכל חנות המציעה ציוד למטייל וכן הלאה, נמצא צוות מקצועי, מנוסה ומיומן מאוד של עובדים שיוכל לעזור לכם לבדוק את המוצ'ילות השונות ולאתר מתוכן את זו המתאימה לכם ביותר (כמובן, גם בסניפי פק"ל חגור). גודל המוצ'ילה ביחס לגופכם (משקלכם והגובה שלכם) הוא הפרמטר החשוב מכול. מכיוון שתישאו אותה על גבכם, עליה "לשבת" על הגב בצורה נכונה ולתמוך בו היטב. אין טעם לרכוש מוצ'ילה ענקית אם אתם אנשים נמוכים ורזים מאוד.
ועכשיו, כיצד אורזים אותה נכון?
רכשתם מוצ'ילה חדשה? תתחדשו, איזה כיף. עכשיו, הגיע רגע האריזה. בכל מוצ'ילה תמצאו לא מעט תאים. חלקם פנימיים ונסתרים וחלקם חיצוניים. כדי שיהיה לכם נוח לסחוב את המוצ'ילה לאורך הטיול ואפילו בטרקים עצמם, חשוב לשים לב מה אורזים איפה.
את הציוד הכבד שלכם, כמו השק"ש, ערכת הקפה ופריטים כבדים נוספים, כדאי לכם לאחסן בחלק הפנימי של המוצ'ילה, קרוב לגב שלכם. כך תשמרו על איזון נכון ולא תרגישו כבדות רבה באזור הכתפיים. את הציוד הקל יותר, כמו הבגדים שלכם תוכלו לארוז בחלק הרחוק יותר מהגב. את הפריטים הקטנים היומיומיים, אלה שאתם זקוקים להם בכל יום וחשוב שהם יהיו נגישים לכם, אחסנו בתאים החיצוניים של המוצ'ילה. כל זאת, כמובן, בהנחה שאלה לא פריטים יקרי ערך. גרביים ומוצרים קטנים כדאי לכם לשמור בתוך סירי בישול, אם אתם לוקחים אתכם, או קופסאות אחרות. כך הם לא יאבדו לכם וגם לא יתפסו מקום משלהם.
אם אתם מטיילים בתקופת הקיץ, את החולצות הקצרות, את בגד הים שלכם ואת כל הפריטים הקיציים שלכם, אחסנו בחלק העליון של המוצ'ילה (אם היא נפתחת מלמעלה) כדי שתוכלו "לשלוף" אותם בקלות רבה. לעומת זאת, אם אתם מטיילים בתקופת החורף ולוקחים אתכם לטיול מעיל, הכניסו אותו עמוק לתוך המוצ'ילה בשלב שבו אתם לא זקוקים לו יותר. מכיוון שאין לכם צורך בו, הוא לא צריך להיות נגיש לכם וחבל שיתפוס מקום של פריטים חשובים יותר. אל תשכחו לרכוש כיסוי למוצ'ילה שיגן על הפריטים שבו מפני גשם ורטיבות. אם אין לכם כזה הכניסו את הפריטים יקרי הערך לתוך שקיות אטומות ואת השקיות עצמן הכניסו למעמקי המוצ'ילה. כך גם אם יירד גשם זלעפות, הפריטים החשובים לא יירטבו.
טיפים לתחילת המסע… היכון, הכן, צא!
אם אתם מחזיקים בציוד רב, נצלו גם את חלקה החיצונית של המוצ'ילה. למה הכוונה בפועל?
- קשרו ציוד גדול יותר, כמו אוהל, מזרן, כלים שונים וכו' – לחלק החיצוני שלה.
- ציוד כבד במיוחד קשרו בצדי המוצ'ילה או למעלה, בחלק החיצוני העליון.
- ציוד קל יכול להיות קשור בחלק הקדמי, החלק שרחוק יותר מהגב שלכם (מזרן מומלץ לשים בחלק החיצוני התחתון).
הקפידו לרכוש מוצ'ילה איכותית, כזו שתשרת אתכם נאמנה לכל אורך הטיול. ארזו בקפידה אותה וזכרו – אתם צפויים להשתמש בה לא מעט ויעבור בוודאי זמן מה עד שתתרגלו אליה.
ייתכן שבימים הראשונים תבלו לא מעט זמן בחיפוש אחר הפריטים המאוחסנים בה, אך אם תקפידו לשמור על הסדר ולמקם את הציוד שלכם באותו מקום בכל פעם, תוכלו לנצל אותה כראוי. השתמשו גם בנפח האדיר שלה עד כמה שאפשר. לאחר שסגרתם אותה, הדקו היטב את הרצועות שלה וכך תוכלו לצמצם מעט את הגודל שלה. באופן הזה היא לא תתפוס מקום רב וגם לא תהיה מגושמת מדי.
אנו מאחלים לכם טיול נעים, מלא חוויות ואתגרים. שתפו כאן בתגובות את חווייתכם עם המוצ'ילה, בואו לבקר אותנו בסניפי פק"ל חגור השונים וצרו עמנו קשר בכל שאלה ועניין, אתכם בכל צעד ושעל 🙂
הידעתם?
שם נרדף לתרמילאים, בעיקר בדרום אמריקה, זה "מוצ'ילרוס". בספרדית, המילה מוצ'ילה (Mochila) משמעה תרמיל גב, ולכן הם נקראים מוצ'ילרוס – מטיילים נושאי תרמיל, או נוודים בשמם העממי.