4 דרכים למצוא שותף לטיול הבא שלכם

שותף לטיול הבא שלכם

החברים לא זורמים? החברה עסוקה? זה לא תמיד קל למצוא שותף לטיול בחו”ל: הטיסה יכולה להיות בתקופה בעייתית לחברים ולמשפחה; אולי היעד לא כזה אטרקטיבי ; ואולי, ורק אולי, אתה פשוט לא אדם שכזה כיף לטוס איתו. אם בעבר היית צריך לבטל את הטיסה, להתחנן בפני אנשים שיסכימו או פשוט לטוס לבד ולסמוך שכבר תתחבר עם מישהו שם – גם לזה האינטרנט מצא פיתרון.

יש סיבות רבות לטוס עם אדם או קבוצה לחו”ל על פני טיסה לבד: החברותא נמצאת בראש הרשימה – איש שניתן לקיים איתו שיח או סתם מישהו שיפיר את הרגשת הבדידות. לעיתים האדם הזה מיומן ומתמצא יותר במדינה ובדרישותיה, או מביא איתו סט של יכולות וכישורים שיכולים לעזור בעת הצורך. בנוסף, לא תמיד המדינות ידידותיות כלפי תיירים, וחלקן אף מסוכנות, ובהן הטיול עם אדם נוסף הוא חובה.

האינטרנט ככלי המחבר בין כל העולם כאילו והומצא למטרה זו: קיימות כיום פלטפורמות רבות בהם ניתן לחפש שותף לטיול בארץ ובחו”ל, כמה חודשים לפני או אפילו תוך כדי הטיול. לכל אחת מהן היתרונות והחסרונות ודרכי שימוש שונות, אבל מה שבטוח – מהן לא תצא לבד.

פייסבוק – מחבר בין כולם

הרשת החברתית השתרשה כבר טוב-טוב לחיים שלנו, ככה שמדי פעם אנחנו שואלים את עצמנו “מה היינו עושים לפני הפייסבוק?”. החיים הפכו להרבה יותר פשוטים (או יותר מסובכים תלוי את מי שואלים) כשהעולם כולו הפך לקהילה אחת גדולה בעזרתו, בו כל אחד יכול לתקשר עם מי שהוא רוצה.

הפייסבוק הוא מקום אידיאלי למציאת שותף לטיול. פרסום סטטוס או פנייה בהודעה אישית לחברים שלכם היא דרך אחת שיכולה לעבוד. אם אתה מעוניין להיות יותר ממוקד ישנן קבוצות בפייסבוק בדיוק למטרה זו:

הקבוצה “שותפים לטיול (-:” היא קבוצה עם יותר מ-15,000 חברים. הקבוצה אמנם סגורה (closed group) אבל מקבלת לשירותיה חברים חדשים ללא היסוס. בקבוצה זו אתה יכול למצוא רבים המחפשים שותפים למגוון של יעדים בחו”ל, או לפרסם מודעה משלך בתקווה שיענה לכםלך  מישהו שמתאים לו היעד והתאריך. מלבד מציאת שותפים קבוצות כאלו מציעות מידע יקר ערך ממטיילים שכבר ביקרו במקומות אלו.

1

אם אתה ממש רוצה להתמקד, ישנם קבוצות בפייסבוק המיועדות ליעדים מסויימים. למשל ב”♣   הודו” תוכלו למצוא שותפים לטיול בתת-היבשת הפופולארית בקרב ישראלים; קבוצות בסגנון “תרמילאים באסיה – המזרח הרחוק” אינן מיועדות לכך במפורש אבל לא מעט פוסטים המפורסמים בהם יכולים להיות השותף הבא שלך לחו”ל. בפייסבוק קיימות מאות קבוצות כאלו ליעדים שונים – נפאל, לונדון, מינמאר, דרום אמריקה, יפן ועוד. קיימות קבוצות קבועות וקבוצות לטיול בתאריכים מסוימים, כך שאם לא מצאת שותף פוטנציאלי אל תתייאש – נסה בקבוצה אחרת.

Travel Buddies – רשת חברתית לשותפים לחו”ל

Travel Buddies הוא אתר אמריקאי המאפשר לחפש שותפים לטיול ביותר מ-170 מדינות בעולם. על מנת לבצע חיפוש אתה נדרש להירשם לאתר ולהקים פרופיל אישי (בדומה לפרופיל האישי בפייסבוק). לאחר מכן מנוע החיפוש של האתר מאפשר לך לחפש שותף על פי יעד הטיסה שלו, או על פי המיקום שלו כרגע. מאפיינים נוספים לחיפוש הם מין, גיל, תאריכי הטיסה ואם יש לו רישיון לצלילה. במידה ונמצא שותף פוטנציאלי, אפשר לשלוח לו מייל או לכתוב לו בפרופיל.לאתר רשומים עשרות אלפי  מטיילים מכל העולם, מה שיכול להיות חוויה מיוחדת אך דורש שליטה בשפה האנגלית. באתר קיימת גם כמות של מטיילים ישראלים המשתמשים בשירותיו. האתר גם קיים בגרסת אפליקציה לאייפון.

“שותף” – לא רק למטיילים

אתר “שותף” הישראלי מציע חיפוש שותפים מכל הסוגים ולמטרות רבות: שותפים לעסקים, שותפים לדירה, שותפים לתחביב, שותפים למוזיקה ועוד. האתר מציע חיפוש שותפים לחו”ל בצורת פורום בו כל אחד יכול לפרסם מודעה, דרכה יגיעו אליך בתגובה או במייל אישי. בפורום זה ההצעה לחיפוש שותפים אינה גובלת רק למטרות טיול: שותף לעסקים ושותף לדירה בחו”ל הם החיפושים הנפוצים בו.

2

Trekkin-in – הנציגות הישראלית

אפליקציה חדשה של שני יזמים ישראלים באה לשנות את הדרך בה אנשים מטיילים בעולם, ולהיות כמעין WAZE לתרמילאים. האפליקציה מקבלת בזמן אמת מידע ממטיילים בעולם על שינויים במסלולים ועל נקודות שונות היכולות להיות רלוונטיות למטיילים אחרים כמו נקודות תצפית ומקומות לרכישת שתייה ומזון. Trekkin-in מציעה לך לחפש מטיילים באזור שלך שמתשמשים גם כן באפליקציה, וליצור עמם קשר. האפליקציה מאפשרת בנוסף לחיפוש השותפים האפליקציה בעלת פונקציה של ניווט ‘אופליין’ ומציגה מפה של מסלולים נוספים ונקודות עניין רלוונטיות באותו אזור.